Vill du träffa andra trädgårdsintresserade, njuta av besök i härliga trädgårdar och möta fantastiska trädgårdspersonligheter. Kom och låt dig inspireras av våra föredrag, kurser, trädgårdsvandringar, dagsutflykter och trädgårdsresor. Du kan också delta aktivt i Linnéfirandet, odlartävlingen eller vårt trädgårdscafé.

Uppsala TrädgårdsSällskap (UTS) bildades 1862 på initiativ av direktören vid Botaniska trädgården Fredrik Pettersson och trädgårdsdirektör C J Wallin vid Trädskolan. Då liksom nu strävar vi efter erfarenhetsutbyte mellan fritidsodlare och trädgårdsmästare i Uppsala med omnejd.


måndag 4 juli 2016

Hildasholm och Klematisträdgård 3/9

I början av september är det dags för vår resa till Skördefesten på Hildasholm i Leksand och Inez Anderssons fantastiskt vackra klematisträdgård i Borlänge. Planera din resa redan nu och anmäl dig på tel 018-42 96 05.Hildasholm bjuder på försäljning av säsongens lokalt odlade grönsaker och andra spännande produkter. Vi får en guidning i de härliga trädgårdarna - med rum för alla smaker... såsom påfågelträdgården, den nedsänkta trädgården, Munthes grop, fontänträdgården, brunnsträdgården, medicinalväxt- och köksträdgården.
Hildasholm var Axel Munthes morgongåva till sin hustru Hilda. Där tillbringade de somrarna och hon formgav och anlade flera vackra trädgårdar med inspiration från England, Italien och sagans värld. Följ med på resan och ta del av Hildasholms spännande historia. Läs mera på deras hemsida www.hildasholm.org   Hildasholm fick utmärkelsen Årets Slottsträdgård 2005.
Foton med tillstånd från Hildasholm

Klematisodlaren Inez Andersson och hennes man har skapat en imponerande och prunkande klematisträdgård i zon 5. Ett stort antal färgstarka och frodiga klematis och mängder av välmående storblommiga liljor växer i trädgårdens fina planteringar. Vilken växtkraft och blomrikedom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar