Vill du träffa andra trädgårdsintresserade, njuta av besök i härliga trädgårdar och möta fantastiska trädgårdspersonligheter. Kom och låt dig inspireras av våra föredrag, kurser, trädgårdsvandringar, dagsutflykter och trädgårdsresor. Du kan också delta aktivt i Linnéfirandet, odlartävlingen eller vårt trädgårdscafé.

Uppsala TrädgårdsSällskap (UTS) bildades 1862 på initiativ av direktören vid Botaniska trädgården Fredrik Pettersson och trädgårdsdirektör C J Wallin vid Trädskolan. Då liksom nu strävar vi efter erfarenhetsutbyte mellan fritidsodlare och trädgårdsmästare i Uppsala med omnejd.


fredag 5 maj 2017

Funbo plantskola och resan till Dalarna

Har du glömt att anmäla till vårt besök på Funbo plantskola? 
Klätterväxter, rosor och vårens nyheter torsdag den 11 maj kl 18.15
Skicka sms 070-230 98 22 och tala om att du kommer. Det finns platser kvar. Välkomna!

                                                                                                  Foto: Bo Berggren

Resa till Karlfeldtsgården och Sveden lördag den 17 juli 08.00-19.00
Med en hänförande utsikt över vattnet ligger Erik Axel Karlfeldts trädgård med blomstrande ängar och perenna rabatter. Det är en trädgård för meditation och vandring belägen i en sluttning mot sjön Opplimen.

1921 köper Erik Axel Karlfeldt Ollasgården i Leksandsbyn Sjugare. Den nye ägaren döper den till Sånggården... även kallad Sångs. Trädgården på Sångs anläggs efter önskemål av den växt- och botanikintresserade Erik Axel. Han ger trädgårdsarkitekten Ester Claesson i uppdrag att formge trädgården och i samråd väljs växter. Ester följer traditionen under denna tid, inspirerad av såväl England arts och craftsrörelsen som tysk trädgårdsstil.

Trädgården är byggd i terasser med lusthus och lustgård. Här finns ett stort antal lövträd, rosor, medicinalväxter och perenner (ca 250 arter). Den nuvarande ägarna har vårdat och utvecklat Karlfeldts trädgård. Läs mer på www.sangs.se

På resan besöker vi även bergmansgården Sveden och lunchen intas på hantverksbyn i Rättvik. Ta med egen fikakorg! Pris medlem 550 kr, ej medlem 750 kr
Anmäl dig redan nu till Eva-Britt tel 070-281 75 65 eller maj-lis@gronarad.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar