Vill du träffa andra trädgårdsintresserade, njuta av besök i härliga trädgårdar och möta fantastiska trädgårdspersonligheter. Kom och låt dig inspireras av våra föredrag, kurser, trädgårdsvandringar, dagsutflykter och trädgårdsresor. Du kan också delta aktivt i Linnéfirandet, odlartävlingen eller vårt trädgårdscafé.

Uppsala TrädgårdsSällskap (UTS) bildades 1862 på initiativ av direktören vid Botaniska trädgården Fredrik Pettersson och trädgårdsdirektör C J Wallin vid Trädskolan. Då liksom nu strävar vi efter erfarenhetsutbyte mellan fritidsodlare och trädgårdsmästare i Uppsala med omnejd.


torsdag 16 augusti 2018

Äppeltider

Trots den hårda torkan på de flesta håll denna sommar har det nog inte undgått någon odlingsintresserad att frukten hänger som i klasar, liknande vindruvans, på träden i trädgårdarna. Härligt!
Men för att trädet ska orka bära frukterna utan att brytas samt för att få så god utdelning som möjligt passa på att gallra och gallra och gallra lite till. Ta först och främst bort skadad och maskäten frukt och sedan frukt som sitter för tätt och skaver mot varandra, karten bör ha luft mellan sig.

När det sedan är dags att skörda tycker jag du ska prova göra något nytt. Själv ska jag detta år ge mig på äppeldricka eller must. Vi får se vad det blir.

Vill också passa på att påminna om odlartävlingen och Botans dag söndagen den 2 september samt äpplets dag och skördemarknad på Wik söndagen den 16 september dit du kan ta med äpplen och få dem sortbestämda.

Lycka till!

Johanna Leufstadius

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar