Vill du träffa andra trädgårdsintresserade, njuta av besök i härliga trädgårdar och möta fantastiska trädgårdspersonligheter. Kom och låt dig inspireras av våra föredrag, kurser, trädgårdsvandringar, dagsutflykter och trädgårdsresor. Du kan också delta aktivt i Linnéfirandet, odlartävlingen eller vårt trädgårdscafé.

Uppsala TrädgårdsSällskap (UTS) bildades 1862 på initiativ av direktören vid Botaniska trädgården Fredrik Pettersson och trädgårdsdirektör C J Wallin vid Trädskolan. Då liksom nu strävar vi efter erfarenhetsutbyte mellan fritidsodlare och trädgårdsmästare i Uppsala med omnejd.


söndag 1 mars 2020

Boka in en trädgårdsresa i sommar!

Anmälningarna strömmar in till UTS trädgårdsresor...
Årets första resa till Länsmansgården i Åkersberga och Waldemarsudde är FULLBOKAD!

Vi hoppas att få träffa dig på någon av dessa resor:
17/5   4 trädgårdar söder om Uppsala
22-24/5 Tredagarsresa till Tjolöholm, Fredriksdal och Sofiero - endast fyra platser finns kvar!
25/7 Trädgårdsbesök i Östervåla och Hedesunda

Vill du läsa mer om resorna gå in på hemsidan där du även får information om hur man bokar.
www.uppsalats.se

25/4 åker vi till Länsmansgården i Åkersberga där Åkersberga Trädgårdssällskap har en visningsträdgård oh bedriver ett skolträdgårdsprojekt. I visningsträdgården kan man se köksväxter, frukt och bär, en örtagård samt en pionlist. Man har även flera gammeldags rosor, rododendron och rabatter med perenner och sommarblommor.

Praktfull dahlia i visningsträdgården.
Resan avslutas vid Prins Eugens kära Waldemarsudde. Här bjuds vi på en varierad park med ängar, strand och lövträd samt två stora terasser. Blått, vitt, gult och rosa var färger som prinsen föredrog i sina prunkande rabatter.

Galleriterassen om våren. Pressfoto Waldemarsudde
22-24/5 Skåneresa till Helsingborg med omnejd. På tredagarsresan så besöker vi Fredriksdals friluftsmuseum som visar historiska glimtar av livsöden och djur i Sydsverige. Där finns en botanisk trädgård som visar Skånes vilda flora, örter och KRAV-odlade köksväxter med kulturshistoria. Man kan även njuta av ett rosarium med ett 100-tal sorter, en engelsk park som visar 1800-talets romantiska naturuppfattning samt en fransk park med lövgångssalar av avenbok.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar